UVG_2024_web_banner_2048x1060

IMATRA - UUDENVUODEN JUHLAGAALA
1.-2.1.2025

Elokuvamusiikkia – Oopperaa – Operetteja

bg-1_JPG8

Imatra aloittaa vuoden 2025 upealla Juhlagaalalla, jota tähdittävät elokuvamusiikin klassikot sekä ooppera- ja operettisävelmät. Elokuvamusiikin ympärille teemoitettu Gaalakonsertti juhlistaa legendaarisen imatralaisen elokuvateatteri Bio Vuoksen 70-vuotisjuhlavuotta.

Gaalaan tunnelmaa nostattaa muotitaiteilija Jukka Rintalan suurten juhlapukujen näytös ja näyttely, jonka on suunnitellut visualisti Matti Vaskelainen.

Konsertin tähtinä esiintyvät sopraano Angelika Klas, laulaja- näyttelijä Maria Lund ja oopperalaulaja Tero Harjunniemi. Juhlaorkesterissa Janne Hovi (piano), Mervi Myllyoja (viulu), Hannu Rantanen (kontrabasso) ja Juha Lanu (kitara).

Imatra Juhlagaalan suojelijana toimii valtioneuvos Riitta Uosukainen.

 

RIITTA UOSUKAINEN - valtioneuvos

Suojelijan sana:

Toivotan rauhaa tähän ainoaan maailmaamme. Toivotan henkilökohtaista voimaa ja rakkautta. Eletään ihmisiksi: ei meillä muuta onnea ole kuin toisemme. Siinäpä onkin onnen lähde.

Riitta Uosukainen
valtioneuvos

 

riitta-uosukainen-marica-rosengard

Kuva: Marica Rosengård

JUKKA RINTALA - muotitaiteilija

Suomen merkittävimpiin suunnittelijoihin lukeutuva muotitaiteilija Jukka Rintala on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1976. Rintala tunnetaan erityisesti tasavallan presidentin itsenäisyyspäiväjuhlan kutsuvieraille suunnittelemista iltapuvuista. Hän on suunnitellut vaatteita runsaasti myös vaateteollisuudelle, kuten Friitalalle, Marimekolle ja Nansolle. Vuoden 2008 alussa Rintala lanseerasi oman Jukka Rintalan nimeä kantavan malliston.

Rintalan puvustustaide on näyttäytynyt myös monissa ooppera-, teatteri- ja tanssiesityksissä. Taitoluistelun mestaruuspari Susanna Rahkamo ja Petri Kokko pukeutuivat muotitaiteilija Jukka Rintalan suunnittelemaan Karjalan marjat-kilpa-asuun voitokkaissa esityksissään. Lisäksi hän on laajentanut taidettaan muotisuunnittelusta sisustamiseen, koriste-esineisiin, koruihin, käyttötarvikkeisiin ja-esineisiin.

Kaiken pohjana on Rintalan luomat teokset, tinkimätön taide, pyrkimys kauneuteen sekä luonnon ja elämän ainutkertaisuuden kunnioitus. Tunnustuksena vaikuttavasta ja näyttävästä työstä Jukka Rintalalle luovutettiin tasavallan presidentin myöntämä, Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia mitali vuonna 2006. Jukka Rintalan lumoavat näyttelyt syntyvät yhteistyössä visualisti Matti Vaskelaisen kanssa.

Juhlavuosi-2022-Jukka-Rintala-kuva-Kuvaleipomo-HM_JPG5

Kuva: Henna Mitrunen, Kuvaleipomo

ANGELIKA KLAS - sopraano

25-vuotis taiteilijajuhlaa viettävä sopraano Angelika Klas aloitti opinnot Turun konservatoriossa. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui vuonna 2002. Angelika opiskeli edelleen stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on esittänyt oopperaa, operettisävelmiä, musikaaleja, kamarimusiikkia. Angelika Klas tunnetaan myös voimakkaana argentiinalaisen Astor Piazzollan tangojen tulkitsijana.

Angelika on esiintynyt muun muassa Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Angelika on julkaissut useita levyjä, joista mainittakoon Kohtalona Tango, Tango Piazzola ja Tähtisumua.

Angelika-Klas_1

MARIA LUND - näyttelijä-laulaja

Musiikillisesti kaikkiruokainen Maria Lund on esiintynyt laajalti Suomessa viimeiset 20 vuotta. Hänet tunnetaan niin teattereissa kuin konserttisaleissakin.

Lundin tavaramerkiksi on noussut ohjelmiston monipuolisuus ja tyylilajien risteyttäminen. Monitaituruutta todistaa  Maria Lundin Tähdet tähdet -laulukilpailun voitto vuonna 2023.

Maria Lund on vieraillut useissa teattereissa, kuten Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä musikaalien pääosissa ja solistikiinnityksissä mm. Vaasa, Porin ja Turun kaupunginorkestereissa.

Lundille myönnettiin Kullervo Linnan palkinto 2010.

marialund1

TERO HARJUNNIEMI - tenori

Tero Harjunniemi on tamperelainen ooppera-, operetti- musikaalilaulaja. Valmistuttuaan konservatorio-opinnoista hän on suorittanut useita mestarikursseja ja jatkanut yksityisiä lauluopintoja Suomessa, Saksassa ja Italiassa. Freelancer- tenorina Tero on luonut uraa ympäri Suomen. Tero Harjunniemi on ollut kiinnitettynä vierailijana Suomen Kansallisooppperassa, Tampereen, Joensuun, Porin, Kokkolan ja Oulun Oopperoissa, Tampereen ja Kotkan teattereissa.

Teron monipuolinen repertuaari koostuu musikaalista, oopperasta, opereteista, italialaisista sävelmistä, kirkkomusiikista ja omista tuotannoista. Hänen tunnetuimmat roolinsa ovat Phantom of the Opera, Raoulin rooli Suomen Kansallisooppera ja Les Miserables, Valjean rooli Tampereen Teatterissa.

Tero-2

JANNE HOVI - piano

Janne Hovi kuuluu Suomen eturivin pianisteihin. Hänet tunnetaan monipuolisuuden mestarina ja Hovi palkittiinkin vuonna 2003 Väinö Sola- stipendillä.

Janne Hovi opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Sirkka Harjunmaan oppilaana ja sen jälkeen solistisella osastolla Jussi Siiralan johdolla. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 2004.

Hovi on säestänyt useita maamme tunnetuimpia artisteja, joukossa muun muassa Jaakko Ryhänen, Helena Juntunen, Diandra, Essi Luttinen, Tarja Turunen ja Johanna Rusanen. Angelika Klas ja Janne Hovi ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo usean vuoden ajan.

Jazz-, viihde- ja rytmimusiikkia Hovi on soittanut Riku Niemen orkesterissa ja Antti Sarpilan eri kokoonpanoissa. Ulkomaille suuntautuneet esiintymismatkat ovat ulottuneet aina Ruotsista Kanadaan.

janne-hovi-_-minna-sarpila

Kuva: Minna Sarpila

MERVI MYLLYOJA - viulu

Mervi Myllyoja on viulupedagogi, esiintyjä, musiikinkirjoittaja, sovittaja ja Espoon Musiikkiopiston viulunsoitonopettaja. Hän on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Helsingistä.

Myllyoja on opiskellut David Oistrahin viulukoulun manttelinperijän, maailmankuulun viulisti Alexander Vinnitskin ohjauksessa.

Myllyojan yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi laulaja Tarja Turunen, urkuri Kalevi Kiviniemi ja pianisti Virva Garam, jonka kanssa viulisti on tehnyt konserttikiertueita mm. Unkarissa ja Saksassa.

Myllyoja on tuottanut musiikkia Lumineers-muodostelmaluistelujoukkueelle, jonka kanssa hän esitti oman sävellyksensä Suomen ja Kiinan välisessä valtiollisessa tapahtumassa Pekingissä 2019. Myös hänen tulkintansa kotimaisista klassikoista, mm. Myrskyluodon Maijasta, ovat soineet televisiossa, radiossa sekä urheilugaalojen näyttämöillä.

 

mervi_JPG5-1

HANNU RANTANEN - kontrabasso

Hannu Rantasella on laaja-alainen kokemus monelta eri musiikin alalta; pop, jazz, fuusiojazz viihdemusiikki, kansanmusiikki, flamenco, latinalaiset rytmit ja tango.

Hannu Rantanen on soittanut mm. seuraavissa yhtyeissä: UMO, Avanti, Septeto Son, Groove Convention, Jukka Linkola Tentet, Joonas Widenius trio. Hannu Rantanen on konsertoinut myös monien ulkomaisten tähtien mm. Luis Di Matteo, Larry Coryell, John Adams, Ted Curson, Lorrie Morgan kanssa.

Viime vuosina Hannu Rantanen on perehtynyt argentiinalaiseen tangoon, sen eri muotoihin ja tapoihin tulkita tangoa kontrabassolla. Uusia avauksia ovat flamenco ja espanjalainen musiikki.

IMG_3605_JPG5-683x1024

JUHA LANU - kitara

Juha Lanu on suomalainen kitaristi, erilaisten kielisoittimien monipuolinen taitaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on tuottanut lukuisia sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia useille artisteille.

Juha Lanu on toiminut ammattimuusikkona vuodesta 1978 lähtien. Studiomuusikkona hän on vaikuttanut satojen muusikkojen levytyksissä ja esiintynyt useissa TV- tuotannoissa, esim. BumtsiBum- ohjelmassa. Kaiken kaikkiaan Lanulla on takana yli 500 televisiokeikkaa ja lukematon määrä klubi- ja live-esiintymisiä.

Lanu on soittanut mm. Kansallisoopperan orkesterissa, Lahden-, Kuopion, Oulun ja Jyväskylän kaupunginorkestereissa, Umossa sekä Vantaan Viihdeorkesterissa.

Juha Lanu kitaran kanssa

Lipunmyynti

Esitykset Kulttuuritalo Virta, Imatra: Keskiviikko 1.1.2025 klo 18.00 | Torstai 2.1.2025 klo 18.00

Permanto 49 €, parvi 39 €, VIP 80 €

 

Osta liput!

ticketmaster.fi
p. 0600 10 800 (2,00 euroa/min+pvm)

 

Tai suoraan Suomen Ticketmasterin lippukaupoista, kuten Imatran kaupungintalon asiakaspalvelusta ja Lappeenrannan K-Citymarketin infopisteestä.

Lisätietoja:

MB Arts Oy,
Mirja Borgström
mirja@mbarts.fi
p. 040 520 5575

Highlights

Yhteistyössä